Hasselt Om de Weede

PROJECT DETAILS

Project: 16 starters- en seniorenwoningen HasseltOntwikkelaar: Ewoning BV
bouwperiode: zomer 2013-voorjaar 2014bouwbedrijf: Knol Bouwgroep

Hasselt Om de Weede 16 starters- en seniorenwoningen

In 2014 heeft Ewoning BV 16 energiezuinige starters- en seniorenwoningen gerealiseerd. De woningen zijn zeer energiezuinig en gebouwd volgens het Ewoningconcept. Eind 2013 is de bouw gestart, de laatste Ewoningen werden in het voorjaar van 2014 opgeleverd. De bewoners van de Ewoningen zijn na een jaar geënquêteerd. Gemiddeld rapportcijfer is een 8, men is zeer tevreden over zowel het binnenklimaat en wooncomfort als de bouwkwaliteit en het energiezuinige karakter van de Ewoningen.

Reactie bewoner Ewoning in Hasselt:

“Ik heb er bewust voor gekozen een Ewoning te kopen. Allereerst was de Ewoning aantrekkelijk geprijsd. Ook is de woning heel goed geïsoleerd, zodat ik maar weinig stookkosten heb. Mijn energielasten zijn heel laag, omdat ik ook zonnepanelen heb laten plaatsen. Ook heeft de Ewoning veel wooncomfort omdat deze tochtdicht is gebouwd. Ik vind het prettig dat er altijd frisse lucht is door de goede ventilatie.

Tenslotte heeft het feit dat de Ewoning heel onderhoudsarm is met kunststof kozijnen voor mij een rol gespeeld bij de aanschaf van de Ewoning. Dat scheelt toch ook weer tijd en geld!”