Ewoning Wiersema

Wiersema - Rietgedekte Villa

De combinatie van wit gestucte gevels, zwart houten bekleding en rieten kap is met recht een klassieker. De uitstraling van deze woning is stijlvol en klassiek.

We hebben een rustige gevelindeling gemaakt met aan de kopse kant een symmetrische indeling om de rustieke stijlvolle uitstraling van de woning te accentueren. Het rieten dak is door een vakman uit de regio traditioneel gelegd. Er zijn houten kozijnen toegepast met hoge isolatiewaardes en toch fraaie roedes en indeling. De kozijnen zijn stoer en stevig van vorm passend in het heldere ontwerp.
Wij kunnen in deze stijl met de fraaie stijlelementen ook een woning voor u ontwerpen.

Door de grote overstekken en de mooie dakranddetails is er weinig vervuiling op de witte gevels te verwachten. Rondom de woning is er ruimte om beschut buiten te zitten. In de zijgevel zijn twee grote erkerramen zodat de woonkamer verschillende zitplekken krijgt. Daardoor kan de woonkamer op verschillende manieren ingericht worden. De woonkeuken aan de voorzijde heeft een mooi zijraam zodat er rondom uitzicht is.

De woning is levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
Op de begane grond een speelse indeling gemaakt met een inpandige garage, een woonkamer en aparte woonkeuken en een slaapkamer met badkamer. Vanuit de keuken is een fraai uitzicht naar buiten over het keukenblad.
Dubbele deuren achter in de woonkamer leiden naar de veranda. Fraaie houten balken en een overdekt terras achter de woning maken dat binnen en buiten in elkaar gaat overlopen. In de woonkamer zijn overhoeks twee ramen en een dichte wand om een zithoek te kunnen maken.
De woning is compleet en ruim.
Op de verdieping zijn nog 4 slaapkamers en berging, waskamer en een badkamer. Een vide geeft fraai zicht op de entreehal.
De woning is extra energiezuinig zonder gasaansluiting gerealiseerd met een 2Dutchwindmill op het platte dak tussen de bouwdelen.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Locatie:Zwolle
Project oppervlakte:ca. 372 m²
Inhoud:ca. 932 m³
Oplevering:2016
Informatie:Ewoning