Ewoning Velinga

Velinga - Strak witte woning met moderne look

Deze woning is evenwijdig op de kavel geplaatst om een zo ruim mogelijke tuin te hebben.

De woning is strak gedetailleerd zodat met gezet stalen dakkappen en een luifel boven de drie openingen in de voorgevel. Dit is ook de zuidkant zodat er gelijk natuurlijke zonwering is voorzien.

De horizontale lijnen van de luifels en overstekken werken mooi samen met de verticale lijn in de topgevels. De gevels zijn van strak wit stucwerk met zwarte kozijnen en een vlakke zwarte dakpan. Hierdoor heeft de woning een mooie duidelijke vormgeving in moderne stijl.

De woning heeft een ingang in de voorgevel. De hal is ruim. De woonkamer is vierkant en heeft ramen aan de tuinkant en aan de voorkant, de zonkant. In e zijgevel is een erker bedacht om een speelse indeling in de woonkamer mogelijk te maken.
De voorgevel heeft een fraaie rustige symmetrische indeling met een ramen tot op de vloer, hierdoor is er veel licht in de woonkamer en heeft moderne woning een klassiek statige uitstraling gekregen. De kleine dakkapellen in de voor en achtergevel maken dat het relatief grote dakvlak op een prettige manier wat spannender wordt. Bovendien is het net wat ruimer in de kamers op de verdieping.
De keuken aan de achterzijde is gekoppeld aan de bijkeuken, garage en via openslaande deuren naar de tuin.
De Verdieping heeft voldoende ruimte voor een grote hoofdslaapkamer en twee kleinere slaapkamers, een badkamer en een berging. Zolder is ruim genoeg voor nog twee kamers en voor het opbergen van spullen.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 239 m²
Inhoud:ca. 727 m³
Informatie:Ewoning