Ewoning Roetman

Roetman - Broek en waterlandstijl

Nederland kent een bonte diversiteit aan regionale kleuren. Van West-Fries groen tot Valkenburgs geel en van Zeeuws-Vlaams blauw tot Utrechts rood-wit. Meestal dateert dit lokale kleurgebruik uit een ver verleden, soms van recentere datum. Altijd zorgen de streekkleuren voor een authentiek, sfeervol straatbeeld.  Het chique dorp Broek in Waterland heeft zijn eigen kleurverhaal: warme, lichtgrijze blauwgrijze tinten, waar meestal een druppel rood of geel doorheen zit. Chic en stijlvol.

Voor een mooie locatie aan het water hebben wij deze woning in deze stijl ontworpen.
Hoewel de woning in nostalgische sfeer is ontworpen is gebruik gemaakt van de laatste technieken om de woning zeer energiezuinig en zonder gasaansluiting te maken. Dat is gedaan door gebruik te maken van de bouwtechniek van het Ewoning bouwsysteem.
De geveldelen zijn uitgevoerd in onderhoudsvrije cementvezelplaten. Betoncasco met EPS isolatie zorgt voor een uitstekende isolatie. Er zijn kunststof kozijnen toegepast met triple beglazing.
De woonkamer over de volle breedte aan het water is met openslaande schuifdeuren en een besloten buitenterras zeer ruim. De woning heeft ook nog een prive dakterras, uit de wind en in de zon.
De woning heeft een afgesloten royale woonkeuken, met een zijraam ook uitzicht over het water.
De ruime garage-berging kan eenvoudig omgebouwd worden tot slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is aan de waterkant een ruime slaapkamer met een hoog plafond tot in de nok. Er zijn nog twee ruime slaapkamers, een bergruimte, apart toilet en een badkamer. Ook is er ruimte voorzien om in de toekomst een lift te instaleren.

De woning past op een bredere kavel.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 228 m²
Inhoud:ca. 785 m³
Informatie:Ewoning