Ewoning Laurenzo

Laurenzo

In Friesland hebben wij een energiezuinige Ewoning in oud Hollandse stijl in moderne materialen ontworpen. De woning heeft een duidelijke hoofdvorm met een tweetal bijgebouwen, de garage aan de ene kant en de bijkeuken aan de andere. Er is gekozen voor een houten gevelbekleding in de vorm van onderhoudsvrije trespa meteon beplating, in potdekselprofiel. De pannen zijn oranjerood en met de witte boeien en windveren en de witte makelaar in de top, is er een duidelijke referentie naar de vroegere sfeer van de bebouwing aan het water. De details zijn echter zeer modern uitgevoerd, met de laatste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. De woning is zeer energiezuinig door het bouwsyteem van Ewoning. De woning is gasloos gebouwd, alles elektrisch.
De woning is open naar het water toe, waar ook het fraaie uitzicht is. Aan de wegkant is er een verhoogd gestuct gedeelte om de entree te markeren. De bijkeuken is gekoppeld aan een mooie veranda aan de zonkant van de woning, met openslaande deuren onder de veranda.

Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers een berging en een badkamer, met fraai licht in de overloop via een raam in de gevel.
Op de tweede verdieping is er ruimte voor nog twee slaapkamers of bergruimte.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 215 m²
Inhoud:ca. 688 m³
Informatie:Ewoning