Ewoning Kuperus

Kuperus - Woning met Mansardekap

In een straat waar een bestaande woning wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw hebben wij deze woning voor een gezin met kleine kinderen ontworpen.
De bestaande woningen in de straat zijn divers van uitstraling en zijn uitgevoerd in typische jaren 30 architectuur. In aansluiting daarop hebben we een moderne variant op dat thema bedacht. Een woning waar een lage goot is voorgeschreven met een grote inhoud op de verdieping, dan is een Mansardekap een goede oplossing. We hebben een groot zinken kader in de zijgevel geplaats als modern element passend inde compositie. De woning is verder onderhoudsarm gedetailleerd, met kunststof goten en kunststof kozijnen en vlakke antraciet pannen.

Deze woning is op een ruime kavel geplaatst, maar past ook goed op een smallere kavel.

De woning heeft een ingang in de zijgevel, daardoor kan de voorgevel asymmetrische indeling krijgen, wat de gevel spannend maakt. De hal is ruim en heeft ook een toegang naar een keldertje. De woonkamer over de volle breedte voor met achter een woonkeuken met bijkeuken.
De woonkamer is met verschillende opstellingen in te delen.
De zijgevel heeft een fraaie rustige indeling met een grote ramen, hierdoor is er ook veel licht in de woonkeuken.

De Verdieping heeft voldoende ruimte voor een grote hoofdslaapkamer en drie grote slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar zolder met nog een werkkamer en bergruimte voor het opbergen van spullen.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 233 m²
Inhoud:ca. 644 m³
Informatie:Ewoning