Ewoning Geerts

Geerts - Herenhuis met schildkap en ronde erker

Op een hoekkavel in een nieuwbouwwijk hebben wij dit zeer ruime herenhuis ontworpen. De kavel is meer lang dan diep daarom hebben we de woning in de lengte op de kavel gezet. De woning heeft een statige uitstraling door de drie hoge ramen in de voorgevel met de drie ramen op de verdieping erboven. De betimmerde dakgoot is 40 cm uitkragend, daardoor is er een mooie horizontale lijn als beëindiging van het gevelvlak. Er is een schilddak toegepast omdat de ruimte op zolder niet zo groot hoeft te zijn.
Aan de zijkant is een ronde erker gemaakt met een luifel die doorloopt in het veranda dak. Daardoor is de zijkant spannend en heeft een gezellige uitstraling door het inkijkje in de woonkeuken. De achterkant van de erker is open naar de besloten tuin door dubbele deuren.

De hal is ruim en geeft ook toegang tot een werkruimte die op de plek van de garage is gemaakt.
De woonkamer is bijzonder ruim en afgescheiden van de woonkeuken door een schuifdeur.
De woonkeuken heeft een fraai zicht over het werkblad van de keuken naar de tuin. Er is een aparte plek voor de eettafel gemaakt.
Op de verdieping is een royale hoofdslaapkamer met inloopkast. Met nog twee slaapkamers en een ruime badkamer. De zolder is geschikt voor het maken van nog twee slaapkamers of bergruimte.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 194 m²
Inhoud:ca. 620 m³
Informatie:Ewoning