Ewoning Domerchie

Domerchie - Dwarskap Notariswoning

Het bekende en geliefde Notaris woningtype hebben we op deze relatief smalle kavel met een dwarskap ontworpen.
De brede woonkeuken is aan de voorzijde, met zicht op de straat, en een royale woonkamer is aan de achterzijde gesitueerd.

Door de entree aan de zijkant heeft de woning een rustige symmetrische voorgevel met drie ramen in klassieke stijl.
De achtergevel heeft ook een symmetrische indeling met ramen tot op 40 cm hoogte zodat zittend prima naar buiten gekeken kan worden, opspattend vuil komt zo niet direct op de ramen terecht.
De hal met bijkeuken is slim in het midden geplaatst waardoor er op de verdieping ook een heldere indeling gemaakt kan worden zonder al te veel verkeersruimte.

Doordat de kap op ca 1m boven vloer begint is er ruimte voor 4 slaapkamers en een badkamer. Op de zolder is nog een royale bergruimte.

De woning is klassiek gedetailleerd met een uitspringende schoorsteen aan beide kanten. Het pannendak valt over een uitkragend metselwerk rollaag heen. Er is gekozen voor een oranjerode gevelsteen met een zandkleurige voeg, waardoor de woning een frisse uitstraling krijgt.

Het dak aan de zuidkant is geheel vol gelegd met pv panelen. Er zijn kunststof kozijnen toegepast met hoge isolatiewaardes en toch fraaie ramen en indeling. De kozijnen zijn stoer en stevig van vorm passend in het heldere ontwerp.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 220 m²
Inhoud:ca. 754 m³
Informatie:Ewoning