Ewoning Bos

Bos - Kangoeroewoning in een Schuurhuis

Op een ruime kavel in landelijk gebied hebben we deze schuurwoning gemaakt, geschikt voor dubbele bewoning, een inwonende ouder. Het eenvoudige type van grote schuur met een kap hebben we gebruikt voor dit ontwerp.
De woning is grijs gestukt met een groot groendak. Grote glasvlakken als grote schuurdeuropeningen maken dat de woning open en licht is van binnen. Door het hoogteverschil in het terrein hebben we een onder de woning een souterrain gemaakt als hobbyruimte.
De woning heeft een gezamenlijke entree zodat het als 1 woning geregistreerd staat. Rechts is een appartement met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is er nog een logeerkamer en een bergruimte.
Links is een ruime gezinswoning met op de verdieping 4 slaapkamers en een badkamer.

De woning is geheel energieneutraal door de toegepaste bouwtechniek van Ewoning. Het groendak is fraai maar ook nuttig om de temperatuur binnen, onder de kap, lager te houden in de zomer. Op de zuidkant is een pv panelen dak gemonteerd

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Project oppervlakte:ca. 368 m²
Inhoud:ca. 1300 m³
Informatie:Ewoning