Cottage Ewoning Engelse stijl

Mooibroek - Engelse Cottage woning

In de vriendelijke stijl van het Engelse platteland hebben wij deze Engelse Cottage woning gemaakt.

In Engeland is deze stijl heel populair, in Nederland is het nog niet zoveel toegepast. Wij hebben een woning in Zwolle in deze Engelse Cottagestijl gerealiseerd. Wij kunnen in deze stijl met de fraaie stijlelementen ook een woning voor u ontwerpen.

Zacht bruine gevelsteen met roodbruine dakpannen en grijze dakrandboei, strak over het metselwerk. Bij de keuken is een houten gevelbekleding toegepast in kleur zwart, om de oude sfeer terug te roepen.
We hebben een aantal leuke elementen uit de kenmerkende stijl toegepast zoals een rond raam en gebogen rollagen.
Kenmerkend is een rond voordeurportaal en een overdekte veranda met grote eiken kolom in een uitsnede onder de kap.

De woning is levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
Op de begane grond een speelse indeling gemaakt met een werkkamer, een woonkamer en aparte woonkeuken en een slaapkamer met badkamer. Vanuit de keuken is een fraai uitzicht naar buiten over het keukenblad, een raam boven de keuken hoort echt in deze woonstijl.
Er is ook een echte ontbijtnis gemaakt met een ingebouwde bank aan een kleine tafel. Dubbele deuren naar de veranda en een inpandige bijkeuken maakt het woonprogramma compleet. In de woonkamer zijn overhoeks twee ramen en een dichte wand om een zithoek te kunnen maken.
De woning is binnen een minimale maat toch compleet en ruim.
Op de verdieping nog 4 slaapkamers en berging, waskamer en een badkamer. Een vide geeft fraai zicht op de entreehal en er is nog een ruime zolder onder de kap toegankelijk via een vaste trap.
De woning is extra energiezuinig zonder gasaansluiting gerealiseerd met een groot vlak pv panelen op de bijgebouwde schuur.

PROJECT DETAILS

Client:particulier
Locatie:Zwolle
Project oppervlakte:ca. 184 m²
Inhoud:ca. 618 m³
Oplevering:2016
Informatie:Ewoning