Partners concept

Wilt u meer weten over het ‘Partner’ concept, neem dan contact op met EWoning BV.

Een Ewoning is een unieke woning die tot stand is gekomen door slimme samenwerkingen. Samen met onze professionele en innovatieve partners zijn we in staat om een nul-op-de-meterwoning te realiseren die betaalbaar en concurrerend is.

We hanteren duidelijke kwaliteitsnormen om het Ewoningconcept als merk herkenbaar en hoogwaardig neer te zetten. Meer informatie hierover vindt u onder ‘Partners’.

Het passief bouwblok (eps-blokken gevuld met beton) vormt de basis voor een optimaal geïsoleerde en snel te bouwen woning. Hierdoor ontstaat een volledig wind- en kierdichte schil van de woning met een hoge isolatiewaarde (rc-8,5-9).

Dankzij de klimaatbeheersing van o.a. Brink Climate Systems kunnen we zorgen voor een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat.

En tenslotte wordt elke Ewoning volledig gasloos gebouwd, waarbij de benodigde elektrische energie wordt opgewekt middels pv-panelen. Het resultaat? Een zeer comfortabele woning met een zeer beperkte of zelfs helemaal geen energierekening.

Passief Bouwblok

Passief BouwblokDe EWoning is zeer goed geïsoleerd (Rc 8,5-9) door bouwblokken van EPS gevuld met beton. De buitengevel is naar keuze van metselwerk, gevelbekleding of stucwerk. De Ewoning heeft kozijnen met drievoudig glas met een U-waarde 0,7/0,8 zodat warmteverlies naar buiten nauwelijks plaatsvindt.

...lees verder »

De EWoning heeft geen koudebruggen in de constructie en is winddicht gemaakt. De luchtdichtheid is uitstekend. De luchtdichtheid is n50 < 0,6 h-1. Dit betekent dat er maximaal 60% van de binnenlucht in één uur via kieren naar buiten mag stromen bij een luchtdrukverschil van 50Pa. Hierdoor is er in de wintermaanden geen koude tocht en ook minimaal warmteverlies naar buiten toe. De Ewoning wordt gebouwd volgens het passief huis principe met de het passiefbouwblok van

De Ewoning heeft heel weinig energie nodig om warm te worden. Interne warmtebronnen, zoals mensen en apparaten, verwarmen de woning, ook de zonnewarmte verwarmt de woning door de ramen op het zuiden. Als het nodig is kan er extra verwarming worden aangezet. Dit gebeurt door de ingebrachte verse lucht te verwarmen én door de elektrische radiatoren in woonkamer en badkamer. De Ewoning kan worden gekoeld door de ventilatielucht die in de zomer in de nacht koele lucht aanvoert.

Ramen en deuren kunnen altijd opengezet worden om de woning door te luchten of te koelen. Zonwering op de ramen aan de zuidkant zorgt ervoor dat de woning door de beperkte zoninstraling ook in de zomer koel blijft. Bekijk de website Passief Bouwblok

« lees minder

Brink Climate Systems

Brink logoBij een optimaal geïsoleerde woning is het belangrijk om een goede ventilatie te bewerkstelligen. Daarbij wordt gewerkt met de Brink Renovent die frisse, schone, en op temperatuur gebrachte buitenlucht in der woning brengt en de gebruikte vochtige binnenlucht afvoert. Daardoor heeft de Ewoning altijd een comfortabel binnenklimaat.

...lees verder »

Het hele jaar wordt de Ewoning automatisch geventileerd door een warmteterugwin-installatie (wtw). Via sensoren wordt de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte gemeten. De ventilatie wordt zo voortdurend gecontroleerd en gedoseerd zodat de frisse lucht precies naar behoefte wordt aangestuurd.

Brink Climate Systems streeft er naar om comfort en gezondheid in woningen, kantoren of bedrijfspanden te creëren. Met oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding wordt dat bereikt. De drijfveer van Brink is dat zij bewoners zorgeloos wil laten genieten van een comfortabele en duurzame thuisomgeving.

Dit comfort (stabiele temperatuur, stabiel CO2-gehalte en stabiele luchtvochtigheid) maakt van de Ewoning een zeer plezierige en comfortabele woning om in te wonen!

Bekijk de website Brink Climate Systems

« lees minder

Dantuma Wegkamp

phpp berekening voor een Ewoning

Een optimaal rendement op geïnvesteerd vermogen! Het streven naar nul-energie voor woningbouw- en utiliteitsprojecten is een goed en duurzaam uitgangspunt, maar zou veel meer in een totaal-perspectief geplaatst moeten worden om werkelijk succesvol te kunnen zijn. 

...lees verder »

Allereerst is het van belang om technisch een goed energetisch concept te ontwerpen voor een project. Wij zetten hiervoor onze eigen kennis en brede ervaring in en maken gebruik van het PassiefHuis Planningsprotocol (PHPP). Daarmee wordt het ontwikkelde energetische ontwerp getoetst aan de te behalen doelstellingen. In de PHPP-systematiek is echter geen economische module opgenomen, waardoor in eerste instantie alleen technisch getoetst wordt en niet ook direct economisch. Door ons is een economische module ontwikkeld waarmee het rendement berekend wordt van de voorgestelde bouwkundige- en installatietechnische maatregelen. Alternatieven worden vervolgens met enkele ‘drukken op de knoppen’, zowel technisch als financieel, direct inzichtelijk. Op basis van de resultaten van deze optimalisatie kunnen investeringen gedaan worden die het beste rendement opleveren tegen de laagste kosten en met de minste risico’s! Dus in een vroeger stadium meer zekerheid over de te treffen voorzieningen.

Dantuma-Wegkamp is een over-disciplinair ingenieursbureau dat constructief ontwerpen, engineering en kwaliteitsborging met elkaar verbindt. Haar veelzijdigheid aan kennis, hoge kwaliteitsniveau en de bijzondere persoonlijke betrokkenheid maken Dantuma-Wegkamp tot de constructieve partner voor initiatiefnemer, ontwikkelaar, architect, aannemer en particuliere opdrachtgever.

Neem eens een kijkje op de website voor de overige expertises binnen ons bureau!

« lees minder