News & Events

Knol Bouw en Ewoning BV zijn gestart met de bouw van negen energiezuinige Ewoningen in Hattemerbroek. Aan de Zuiderzeestraatweg worden op het voormalige terrein van VIKA negen fraaie energiezuinige Ewoningen gerealiseerd, waarvan vier starterswoningen. Binnen zeer korte tijd waren alle Ewoningen verkocht, zodat nu met de bouw aangevangen is. Hiermee wordt door Knol Bouw een mooie afronding gegeven aan een jarenlang planproces voor de herontwikkeling van de voormalige Vika-locatie.

Wethouder de heer Westerbroek heeft namens het College van B&W van de gemeente Oldebroek samen met de nieuwe bewoners op woensdag 27 september de officiële starthandeling verricht.

Ewoning ontwikkelt i.s.m. Knol Bouw unieke woningen die op maat ontworpen worden en die zeer energiezuinig worden gebouwd. De Ewoning wordt volgens een uniek bouwconcept gebouwd en maakt het mogelijk op een comfortabele en moderne manier te leven. En toch zeer zuinig met grondstoffen om te gaan en zo in harmonie met de natuur te leven.

Ewoning en Knol Bouw passen hierbij de beste bouwkundige en installatietechnieken toe om de Ewoning zo energiezuinig mogelijk te maken. De Ewoningen in Hattemerbroek worden gebouwd volgens het passiefhuis principe. Winddicht, koudebrugvrij en met drievoudig glas. Stevige betonnen gevels, (gestort in het Neopor Passief Bouwblok. De buitengevels uitgevoerd in metselwerk. Alle energie die in de Ewoning gebruikt wordt, is elektrische energie, er is dus geen gasaansluiting nodig. Deze elektrische energie wordt opgewekt door middel van PV-panelen.

Voor meer informatie zie ook www.ewoning.nl. Ook kan contact worden opgenomen met Ewoning BV, hoksbergen@ewoning.nl, tel. 06-46281800 of Gerrit Pleiter van Knol Bouw, g.pleiter@knolbouw.nl of tel. 06-25361915.

Author: The Webhouse

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf met Ewoning op de hoogte van innovatieve ontwikkelingen en projecten en schrijf je direct in op onze nieuwsbrief.